2. Kamu Diplomasisi Haftası Seul’de Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

İlk kez 2018 yılında Korea Vakfı tarafından organize edilen “Kamu Diplomasisi Haftası”nın ikincisi, uluslararası kamu diplomasisi kurumlarının temsilcileri ile alanda çalışan akademisyen, diplomat, bürokrat ve medya temsilcilerinin katılımıyla 24-26 Ekim 2019 tarihleri arasında Seul’de gerçekleştirildi.

30’dan fazla ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte kamu diplomasisi alanında birçok seminer, konferans, atölye çalışmaları ile farklı kültürleri birbirlerine yakınlaştıran kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlendi. Dünya üzerindeki pozitif barışın sürdürülebilir kılınmasını ön plana alan tartışmalarda kamu diplomasisi ve yumuşak gücün bir enstrüman olarak kullanımı ikinci kamu diplomasisi haftasının odak noktasında yer aldı. Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçiliği ile birlikte “Göbeklitepe: İnsan ve Hayat” fotoğraf sergisi ile Yunus Emre Enstitüsünün Kore'deki ve dünya genelindeki faaliyetlerinin tanıtıldığı stantta Türkiye’nin kültürel diplomasideki yeri katılımcılara aktarıldı.

Ayrıca, standı ziyaret eden misafirlere Türk kahvesi ve lokum sunumu yapılarak geleneksel Türk lezzetlerinden örnekler sunuldu.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in iştirak ettiği açılış seremonisinde Korea Vakfı Başkanı Dr. Lee Guen bir konuşma yaptı ve etkinliğe katılım gösteren tüm ülkelere teşekkürlerini bildirdi. Açılış seremonisinin ardından aralarında seçkin ziyaretçilerin yer aldığı misafirler Yunus Emre Enstitüsü standında Türk kahvesi ve lokumu eşliğinde Göbeklitepe hakkında bilgilendirildi.

Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Kore Vakfı Başkanlığına yeni atanan Dr. Lee Guen arasında gerçekleştirilen özel toplantıda ise kamu diplomasisi alanında paydaş iki kurum arasındaki potansiyel iş birliği imkânları gözden geçirildi. 2019 yılı içerisinde dünya genelinde öne çıkan kamu diplomasisi uygulamalarının yer aldığı “En İyi Uygulamalar” oturumunda Yunus Emre Enstitüsü Kültürel Diplomasi Akademisi tarafından gerçekleştirilen “Kültürel Diplomasi Uygulamalı Eğitim Programı” Dr. Melih Barut tarafından Kültürel Diplomaside Yenilikçi Yaklaşımlar başlığı altında katılımcılara aktarıldı. Bu özel oturumun ardından gerçekleştirilen kısa soru cevap paneline katılan Prof. Dr. Şeref Ateş katılımcıların sorularını yanıtladı ve Türkiye’nin kültürel diplomasi alanındaki çabalarını katılımcılara aktardı.