3. Songdo Türkiye Kültür ve Eğitim Programı Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo Kampüsü Uluslararası Eğitim Merkezinde Türkiye Kültür ve Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Türk tarih, dil, kültür ve sanatına dair özel olarak hazırlanan seminerlerin Güney Koreli katılımcılarla buluştuğu bu kültür ve eğitim programı, HUFS Songdo Kampüsü'nde düzenlendi.

Program Seul Yunus Emre Enstitüsünden Prof. Oh Jong-jin’in Türkiye tarihi, ekonomisi ve kültürünü içeren sunumu ile başladı.

Katılımcılar sonraki günlerde Kadir Hikmet Bozok’un ebru atölyesi ile geleneksel Türk sanatlarından birini de deneyimleme fırsatı elde ederken Türk Kahvesi atölyesiyle Türk mutfağının en özel ürünlerinden birini yakından tanımış oldular.

Programın devamında Türk edebiyatının birçok önemli eserini Koreceye Prof. Nan-ah Lee, Türkiye’nin somut ve somut olmayan kültürel mirasları hakkında özel bir seminer gerçekleştirdi.

Ayrıca Özgür Can Yıldız tarafından günlük kalıpları ve Türkiye’ye seyahat esnasında ihtiyaç duyulabilecek önemli ifadeleri içeren özel bir Türkçe atölyesi de gerçekleştirildi.
 

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği...

Enstitümüz tarafından “Türkiye Staj Programı Sertifika Töreni” gerçekleştirildi.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği...