Güney Kore Türkçe Öğreniyor

Yazıcı-dostu sürüm

Güney Kore’de Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki Türkçe kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Enstitümüzün 2019 yılından bu yana dijital mecralarda devam ettirdiği Türkçe kurslarına ilgi ise gün geçtikçe artıyor.

2022 Mart-Nisan ayları boyunca iki farklı grupla sürdürülen A1.1 seviyesi Türkçe kurslarının sonuna gelinirken Güney Kore’nin her bölgesinden kursa katılma imkanı bulan kursiyeler sunulan bu imkandan dolayı oldukça memnun.

Kore’nin birçok farklı şehrinden ve farklı yaş gruplarından kursiyerlerin katıldığı kurslarda, dilin yanı sıra Türk kültürü de tanıtılarak iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenmesi amaçlanıyor.

Canlı olarak gerçekleştirilen derslerde kursiyelerin dört temel dil becerisinin geliştirilmesine yönelik etkinliklerin yanı sıra başta Zenginleştirilmiş Dijital Kitap olmak üzere Enstitü tarafından hazırlanan yardımcı materyallerin tümünden faydalanılıyor.

Çevrim içi Türkçe kursları ile dil öğreniminin önündeki en büyük engeller olan mesafe ve vakit problemlerini yaşamayan kursiyerlerimiz; 10 Mayıs 2022 tarihinde önceki dönem kursların devamı olarak A1.2 ve yeni kursiyerlerin katılımıyla açılacak olan A1.1 sınıflarını sabırsızlıkla bekliyor. 

Türkiye ve Türkçeye olan ilginin günden güne artmakta olduğu Güney Kore’deki bu talebe Seul Yunus Emre Enstitüsü, gerek yüz yüze sınıflar gerekse çevrim içi kurslarla cevap vermeye devam edecek.
 

Diğer Etkinlikler

Güney Kore’de Türkçeye olan ilgi artıyor! Salgının etkisiyle dijital mecralardaki Türkçe eğitim faaliyetlerine hız...

Türkiye’nin Güney Kore’deki tek resmi kültür merkezi olan Seul Yunus Emre Enstitüsünde çevrim içi Türkçe kursları devam...

Geçen yılın yaz aylarından itibaren küresel salgına karşı alınan tedbirler sebebiyle yüz yüze Türkçe derslerine ara...

Türkiye’nin Güney Kore’deki tek resmi kültür merkezi olan Seul Yunus Emre Enstitüsünün ilk çevrim içi Türkçe kursları...