Güney Kore'de Uluslararası İslami Bilim ve Teknoloji Semineri

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü iş birliği ile Güney Kore'nin ünlü Jeju Adası'nda "Uluslararası İslami Bilim ve Teknoloji Semineri" düzenlendi.

Seminerde; başta Türkiye, Azerbaycan, Mısır, Lübnan ve Özbekistan olmak üzere geçmişten günümüze Müslüman toplumlar tarafından astronomi alanında ortaya konan çalışmalar hakkında makalelere yer verilirken yuvarlak masa toplantılarıyla söz konusu ülkeler arasındaki iş birliklerinin Güney Kore ile birlikte geliştirilme yöntemleri tartışıldı.

Güney Kore ve İslam coğrafyası arasında bilim ve teknoloji alışverişinin artırılması teması ile düzenlenen seminerde ilgili bölgeler arasındaki astronomik araştırmaların eğilimleri ve tarihsel alışverişleri üzerine çeşitli sunumlar da yapıldı.

Uluslararası İslami Bilim ve Teknoloji Seminerinde; Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsünden Kim Sang-hyuk ve Min Byeong-hee, Yonsei Üniversitesinden Profesör Eun-hee Lee'nin yanı sıra akademisyen Moamen Gouda, Rovshan Ibrahimov ve Shimaa Hanafy sunum gerçekleştirdi.

Bu atölye çalışmasının Güney Kore ile İslam coğrafyası arasındaki astronomik araştırmalar konusunda gelecekteki ortak projelerin önünü açması bekleniyor.