Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Enstitümüz ile Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İki kurumun Jeju Adası'nda ortaklaşa düzenlediği  "Uluslararası İslami Bilim ve Teknoloji Semineri" öncesinde düzenlenen imza töreniyle resmiyet kazanan protokol ile Türkiye ve Güney Kore arasında özellikle astronomi alanında çeşitli iş birliklerinin gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

İmzalanan protokol ile birlikte Yunus Emre Enstitüsü tarafından, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen TABİP projesiyle koodineli olarak, başta astronomi olmak üzere birçok bilimsel alanda Güney Kore ve Türkiye arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının artırılmasının yanı sıra ortak araştırma, akademisyen değişimi ve çeşitli özel araştırma projeleri geliştirilebilecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi kısıtlamalarının azalmaya başlamasının ardından iki ülke arasında kabul edilecek araştırma destek programları aracılığıyla Koreli astronomi araştırmacıları ve Türk araştırmacılar arasında ortak çalışmalar planlanacak.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından iki kurum, "Uluslararası İslami Bilim ve Teknoloji Semineri" başlığıyla bilim ve teknoloji alışverişi üzerine uluslararası bir seminer düzenledi. Bu uluslararası seminerde, Kore ve İslam bölgeleri arasındaki astronomi araştırmalarının eğilimleri ve tarihsel alışverişleri üzerine çeşitli sunumlar yapıldı. 

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Kore Astronomi ve Uzay Bilimleri Enstitüsü iş birliği ile Güney Kore'nin ünlü Jeju Adası'...