Koreli Öğrenciler Türk Halk Dansları Atölyesi'nde

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) ve Türk Hava Yolları Seul Ofisi iş birliği ile Seul’de HUFS Türkçe Bölümü öğrencilerine yönelik "Türk Halk Dansları" Atölyesi düzenlendi.

Türkiye’den Güney Kore’ye Yunus Emre Enstitüsünün davetlisi olarak gelen  profesyonel dans eğitmenleri Ziya Serkan Doğan ve Aylin Öznur İnci liderliğinde 8 Ekim Salı günü tüm Türkçe bölümü öğrencilerine açık olarak gerçekleştirilen Türk Halk Dansları Atölyesi renkli görüntülere sahne olurken Türkiye’nin halk dansları hakkında katılımcılara bir sunum da yapıldı. Sunumun ardından dans eğitmenlerinin Türkiye’nin her yöresinden bir oyunu uygulamalı olarak sahnede sergilemesi büyük beğeni topladı. Katılımcılar daha sonra eğitmenler eşliğinde Damat Halayı ve Ankara Seğmen Havası gibi halk danslarını deneyerek öğrenme fırsatı buldu.

Aynı zamanda “Türk Halk Oyunları Folklor Ekibi”ni oluşturmak üzere gönüllü olan sekiz Türkçe bölümü öğrencisine beş gün boyunca farklı yörelere ait halk oyunlarının eğitimi verildi. Eğitim alan ekip, ilk olarak 8 Kasım 2019 günü HUFS’ta düzenlenecek olan 2. Ulusal Kore Türkçe Konuşma Yarışması’nda sahne alacak. Ekip daha sonra da  Türkiye adına çeşitli dans festivallerine katılacak.