Türkiye 2. Asya Kısa Film Festivali'nde!

Yazıcı-dostu sürüm

Güney Kore’nin başkenti Seul’de bu yıl 2.’si düzenlenen Asya Kısa Film Festivali 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında Güney Kore, Türkiye, Japonya, Tayvan ve Singapur’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Enstitümüz aracılığıyla ilk kez temsil edildiği festivalde katılımcı ülkelerden en başarılı kısa metraj yönetmenlerinin filmleri sinemaseverlerle buluştu.

Sinema sektörü için Seul’ün en prestjili mekânlarından birisi olarak gösterilen Seoul Art Cinema’da düzenlenen açılış resepsiyonda Hankuk Üniversitesi Türkçe Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu “Yankı” dans grubu da Türk halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu.

Film gösterimlerinin dört gün boyunca devam ettiği festivalde, sinema üzerine pek çok seminer ve söyleşi de gerçekleştirildi. Hankuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Nana Lee de Türk sineması üzerine bir söyleşi ile Seul’deki sinemaseverlerle bir araya geldi.

2. Asya Kısa Film Festivalinde Türkiye; Frekans, Yağmuru Beklerken, Servis, Yabancı ve 12 Saat filmleri ile temsil edildi.

Geçtiğimiz Eylül ayında 11. İtalya Film ve Sanat Festivali’ne “Onur Konuğu” olarak katılan Seul Yunus Emre Enstitüsü, Türk sinemasının Güney Kore’deki bilinirliğini artırmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.