Türkiye-Kore Diplomatik İlişkilerinin 65. Yılı Fotoğraf Sergisi Ziyarete Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

1950'de Türkiye, Kore Savaşı'na en çok asker gönderen üçüncü ülke olurken; iki ülke arasındaki ilk resmî diplomatik ilişkiler 8 Mart 1957'de kuruldu. O zamandan bu yana iki ülke arasında süren kardeşliğe ithafen Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi iş birliği; T.C. Seul Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları Seul Ofisi ve Anadolu Ajansı destekleriyle “Türkiye-Güney Kore Diplomatik İlişkilerinin 65. Yılı Fotoğraf Sergisi” Güney Kore’nin başkenti Seul’de kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Anadolu Ajansı Arşivinden Türkiye-Güney Kore İlişkileri

1950 yılından bu yana sürdürülen kardeşlik ilişkileri günümüzde iki ülkenin “kardeş ülke” olarak nitelendirilmesine vesile olurken, Türkiye–Güney Kore diplomatik ilişkilerinin 65. yıl dönümü anısına düzenlenen bu fotoğraf sergisi de 1950 Kore Savaşı'ndan başlayarak, 18 Mart 2022'de resmî açılışı yapılan Çanakkale Köprüsü’ne kadar uzanan bağları kronolojik olarak ziyaretçilerle buluşturmayı amaçlıyor.

“Bu Kıymetli Kardeşliği Gelecek Nesillere Aktarmalıyız”

Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi Akıllı Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni, Seul Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan tanıtım filmlerinin izlenmesiyle başladı ve tebrik konuşmaları ile devam etti.
Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, iki ülke ilişkilerinin yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgularken, “Türkiye ve Güney Kore tarih boyunca yolları kesişmiş, ancak hiçbir dönemde olumsuz bir manada karşı karşıya gelmemiş nadir ülkelerdendir. Bizlerin de görev ve sorumluluğu bu kıymetli kardeşliği gelecek nesillere başarılı bir şekilde aktarabilmektedir. Bu açıdan Yunus Emre Enstitüsünün bu faaliyetlerinin çok değerli olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi Dış İlişkiler Dekanı Tae-yup Jang sergi için emeği geçen herkese teşekkür ederek “Türkiye ve Güney Kore tarih boyunca yaşanan felaketlerde birbirinin yardımına koşan ilk ülkelerden olmuştur. Bu yüzden iki ülke halkı asla unutulmayacak bir kardeşlik bağına sahiptir. Bizler de Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi olarak Türkiye’nin kültür merkezi Yunus Emre Enstitüsünü burada ağırlamaktan dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Sergi 3 Haziran’a Kadar Ziyarete Açık Olacak

Açılış töreni, tebrik konuşmalarının ardından kurdele kesilmesi ve aile fotoğrafları ile son buldu. Sergi içerisinde ayrıca ziyaretçiler için hazırlanan özel fotoğraf alanları ve bir dizi etkinlik de yer alıyor. Serginin açık kalacağı 3 Haziran gününe kadar sergi deneyimini sosyal medyada “Kardeş Ülke” etiketiyle paylaşan bir kişiye Türkiye’ye gidiş-dönüş Türkiye bileti, 2 kişiye Türk kahvesi hediye seti, 15 kişiye hediye paketi ve 25 kişiye 2 kişilik Türk kahvesi hediye kuponu hediye edilecek.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi (HUFS) tarafından “Türkiye-Güney Kore...