Türkiye Staj Programına Katılan Öğrencilere Yönelik Oryantasyon Eğitimi

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Seul Büyükelçiliği ile Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) arasında imzalanan ve karşılıklı stajyer değişimi ve iş birliği konuları kapsayan anlaşma çerçevesinde Türkiye'de staj yapacak olan ilk Güney Koreli öğrencilere yönelik bir oryantasyon programı düzenlendi.

Program, Covid-19 tedbirlerine uygun olarak asgari katılımla gerçekleştirilirken Türkiye'ye gitmek üzere seçilen dört stajyere katılım hakkı belgeleri teslim edildi.

T.C. Seul Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla 2020 yılında imzalanan anlaşma doğrultusunda Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin iş birlikleriyle uygulanmaya başlanan Türkiye Staj Programı'na katılan stajyerler Bursa'da konaklama, yemek, gidis-dönüş uçak bileti ve burs gibi imkanlardan faydalanıyor. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Bursa Kentsel Kalkınma Ajansı’nda görev alacak olan stajyerler Türkiye-Güney Kore ilişkilerini geliştirme konusunda faaliyetlerde bulunacaklar.

İlk etapta temel Türkçeye dayalı bir terimler sözlüğü ve bir çalışma kılavuzu kitabının Güney Kore'deki Türkçe öğrencilerinin kullanımına sunulması planlanıyor.

 

 

 

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği...