Seul'de Yeni Dönem Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

2019 yılının Ocak ayında faaliyetlerine başlayan Seul Yunus Emre Enstitüsünde güz dönemi Türkçe kursları başladı.

Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi bünyesinde devam eden Türkçe kurslarına farklı yaş ve meslek gruplarından Koreliler yoğun ilgi gösterirken kurslar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grupta 3 farklı sınıfla sürdürülüyor.

A1 ve A2 seviyelerinde üç farklı sınıfta Türkçe öğrenen kursiyerler aynı zamanda Türk kültürü ile de tanışma imkanı yakalıyor. Özellikle Enstitüsü tarafından Seul’de düzenlenen kültür sanat faaliyetlerine de katılım gösteren kursiyerler Türkiye’yi daha yakından tanıma şansı buluyor.

Türkçe öğrenme sebeplerini “ileride Türkiye’de yaşamak, Türkiye’ye tatile gitmek ve Türk firmaları ile ticaret yapmak” gibi farklı sebeplerle açıklayan kursiyerlerin en büyük hedefi ise kursu başarıyla tamamlayarak Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Sertifikasını almaya hak kazanmak.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından "Diller İçin Avrupa Ortak Çerçeve Metni"ndeki düzeyler ve temel yaşam alanları göz önüne alınarak hazırlanan Yedi İklim Türkçe Setlerinin eğitim materyali olarak kullanıldığı kurslar, yaz aylarına kadar devam edecek.

Her iki ayda bir yeni kayıtların alındığı Türkçe kurslarına yıl boyunca kayıt yaptırılabiliyor.