Güney Kore'de Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

2019 yılının Ocak ayında faaliyetlerine başlayan Seul Yunus Emre Enstitüsünde başlangıç seviyesinde Türkçe kursları başladı.

Farklı yaş ve meslek gruplarından Korelilerin ilgi gösterdiği Türkçe kursları pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün olarak düzenleniyor.

Türkiye’ye İlgi Duyan Gençler Hem Türkçeyi Hem de Türk Kültürünü Öğreniyor

Binlerce kilometre uzaklıkta Türkiye’ye ilgi duyan gençlerin, Enstitü vasıtasıyla Türk kültürüyle buluşma imkân yakaladığı Seul Yunus Emre Enstitüsünde ilk Türkçe kursu başlangıç seviyesine yönelik olarak açılırken ilerleyen dönemlerde farklı düzeylere yönelik yeni kurslar açılması bekleniyor. Üç aylık olarak planlanan programda kursiyerlerin ilk ayın sonundan itibaren kendilerini Türkçe ifade edebilecek seviyeye gelmesi hedefiyle derslere devam ediliyor. 
 
"Türkiye’ye karşı olan ilgim beni Türkçeye yöneltti"

Türkçe kursiyerlerinden Baek In Tae ise Türkiye’ye karşı olan ilgisinden dolayı Türkçe öğrenmeye karar verdiğini söyleyerek, “ Avrupa ligleri maçlarını takip ederken Türk kulüplerini özellikle Galatasaray’a karşı ilgim oluştu. Bundan dolayı Türkiye’ye karşıda ilgim oluştu ve Türkçe öğrenmeye karar verdim. Yunus Emre Enstitüsünün açılışını duyunca hemen Türkçe kursuna kayıt oldum. Türkçeyi Güney Kore’de bizlere öğretme fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Seul'de Kültür-Sanat Faaliyetleri Devam Ediyor

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Türkçe kurslarının yanı sıra Türkiye'nin kültür ve sanatını tanıtmak üzere çeşitli faaliyetler düzenlemeye de devam ediyor. Daha önce "Geleneksel Türk El Sanatları Atölyesi" gerçekleştiren Enstitü, 19 Mayıs 2019 tarihinde de Seongnam Belediyesinin bu yıl 8'incisini düzenlemekte olduğu "Global Harmony Festivali"nde Türkiye'yi temsil edecek. Aynı zamanda dünyanın birçok noktasında Enstitü tarafından gerçekleştirilen "Çocuk Festivali", "Türk Filmleri Haftası" ve "Türk Kahvesi Tanıtım Günleri" de Güney Korelilerle buluşturulacak.