Seul'de Küresel Kültür ve Eğitim Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo Kampüsü Uluslararası Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen Küresel Kültür ve Eğitim Programı, pandemi şartlarına rağmen sınıf ortamında 30 Haziran'dan bu yana  başarıyla devam ediyor.

 

Türkiye, Orta Asya ve Moğolistan özelinde her birine 4’er olmak üzere toplamda 12 hafta olarak hazırlanan bu kültür ve eğitim programı, HUFS Songdo Kampüsü'nde düzenleniyor.

 

Programın Türkiye ayağı, Seul Yunus Emre Enstitüsünden Prof. Oh Jong-jin’in Türkiye ile ilgili sunumu ve konuşması ile başlarken katılmcılar, Ebru Sanatçısı Kadir Hikmet Bozok’un ebru atölyesi ile geleneksel Türk sanatlarından birini de deneyimleme fırsatı elde etti.

 

Programda, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un tüm eserlerini Koreceye çeviren Prof. Nan-ah Lee'nin Türk edebiyatı ve müzeleri üzerine vereceği özel bir seminer de yer aldı.

 

Ayrıca Türk dünyasının önemli ülkelerinden Özbekistan ve Kazakistanlı uzmanlar tarafından, Orta Asya tarihini ve kültürünü kapsayan çeşitli seminerler de gerçekleştirilecek.

 

Yeonsu-gu şehri sakinleri için düzenlenen ve 30 katılımcı ile devam eden program, Covid-19 salgınına karşı ateş kontrolü ve sosyal mesafe kuralları gibi önlemlerle sürdürülüyor. “Türkiye-Orta Asya-Moğolistan Kültür ve Eğitim Seminerleri” 15 Eylül'e kadar HUFS Uluslararası Eğitim Merkezi Songdo Kampüsü'nde devam edecek.