Türkçe Dünyayı Buluşturuyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Uluslararası Konuşma Kulübü”, dünyanın dört bir yanında Türkçe öğrenen öğrencileri bir kez daha buluşturdu. “Günümüzde Ve Gelecekte Teknolojinin Hayatmızdaki Yeri” konusunun ele alındığı etkinliğe Mısır, Ukrayna, Filistin, Bosna Hersek, Avustralya, Romanya, Kosova, Senegal, Güney Kore, Kuzey Makedonya, Sırbistan, İran, Avusturya, İspanya, Almanya, Fas ve Ürdün’den 40’a yakın öğrenci katıldı. Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu’nun gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Yunus Emre Enstitüsünün yeni teknolojilerden yararlanarak karantina sürecinde eğitimlerine devam ettiğini vurguladı. Prof. Dr. Kartallıoğlu, Yunus Emre Enstitüsünün dijital Türkçe öğrenim faaliyetlerine yönelik ilginin çok yüksek olduğunu kaydetti. 

Günümüzde ve gelecekte teknolojinin yeri konusunda fikir alışverişinde bulunan öğrenciler teknoloji kullanımının günlük hayatlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini; internet, bilgisayar ve akıllı telefonlar sayesinde özellikle karantina sürecinde arkadaşlarıyla iletişimlerini sürdürmek, alış-veriş yapmak, dünyadaki son gelişmeleri takip etmek, müzik dinlemek, film izlemek, dil öğrenmek gibi birçok ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söylediler.

Etkinliğe Güney Kore’den, Seul Yunus Emre Enstitüsü adına Kim Haeun, Kim Seung Hyon ve Lee Jeonghu katıldı.

Kim Haeun, teknolojinin Güney Kore’de günlük hayattaki yeri ve öneminden bahsetti ve iletişim teknolojisinin gelişmesi sayesinde haberleşmenin çok kolaylaştığını belirtti.

Kim Seung Hyon ise teknoloji sayesinde eğitim alanında imkanların arttığına değinerek eğitimdeki teknolojik gelişmelerin olağanüstü olduğunu söyledi. Herkesin evlerinde kalmak zorunda olduğu şu günlerde bile eğitimin teknoloji sayesinde devam edebiliyor olduğuna dikkat çekti.

Lee Jeonghu da konuşmasında teknolojinin insanlar için ne kadar vazgeçilmez olduğuna değinerek böyle bir yüzlerce kilometre uzaklıkta yaşayan bu kadar kişinin hep beraber konuşabilmesini sağlayan bu etkinliğin teknoloji sayesinde gerçekleştirilebildiğini ifade etti.

Sosyal medyadan canlı yayınlanan etkinlik birçok ülkeden yüzlerce izleyiciye ulaşırken onlarca öğrencinin bir araya geldiği Uluslararası Konuşma Kulübü farklı ülkelerin de katılımıyla devam edecek.

Programı aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

https://www.facebook.com/Yeekahire/videos/1460677160771403/