Çanakkale Şehitlerimiz Busan’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Busan şehrindeki Birleşmiş Milletler Kore Anıtsal Mezarlığındaki Türk Şehitliği’nde T.C. Seul Büyükelçiliği tarafından bir anma töreni düzenlendi.

 

Tören, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. T.C. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin konuşmasında, "Tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu Türk milletinin, onca imkansızlık ve ümitsizlik içinde neredeyse tüm dünyayı karşısına alarak kazandığı zafer, bugün geleceğe umutla bakmamızı sağlayan çağdaş ve modern Türkiye’nin temelini oluşturdu. Bizler de bağımsızlık ve barış için dünyanın dört bucağında şehadete koşan vatan evlatlarının aziz hatıralarına saygılarımızı sunmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.

 

Bu anlamlı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ülkemizin ve dünyanın güvenlik barış ve istikrarı için savaşıp şehit düşen bütün evlatlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun.” şeklinde konuştu.

 

Pandemi şartları sebebiyle katılımın sınırlı tutulduğu törende Seul Yunus Emre Enstitüsü, Birleşmiş Milletler Anıt Mezarlığı, Türk Hava Yolları Seul Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Büyükelçilik temsilcileri hazır bulundu.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Kore Savaşı’nın 70'inci yılında Güney Kore’de yaşayan Türk öğrencilerle anma videosu...