Bursa'da Güney Kore Rüzgarı

Yazıcı-dostu sürüm

Hankuk Üniversitesi’nde Türkoloji okuyan ve Seul Yunus Emre Enstitüsünün organizasyonuyla Türk Halk Dansları öğrenen yedi Koreli öğrenci, Türk Hava Yolları (THY) ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.

Başkan Alinur Aktaş, kendisiyle görüşen Koreli öğrencilerle sohbet ederek, Güney Kore’de gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin misafir öğrencilerin görüş ve düşüncelerini aldı. Başkan Aktaş’la buluşmanın ardından Bursa’yı gezen Koreli öğrenciler, şehrin kültürel, turistik ve tarihi zenginliklerini yerinde görme fırsatını buldu. Ayrıca Orhangazi Meydanı’nda Koreli kılıç kalkan ekibi ile Tahtakıran Kılıç Kalkan Derneği, ortak gösteri yaptı. Gösteri sırasında Koreli 4 kız öğrenci, ülkelerinde öğrendikleri Kafkas dansı ile bir gösteri daha gerçekleştirdi.

Güney Kore ile tarihten gelen bağı Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerle daha da güçlendirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “Şehrimizi dünyanın farklı şehirlerinde tanıtmanın derdi ve heyecanı içerisindeyiz. Atalarımız, zamanında Güney Kore’nin hürriyeti için mücadele etti. Şehitler verdik. Bu faaliyetler iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da artmasını güçlenmesini sağlayacaktır.  Dolayısıyla, bu anlamlı buluşma nedeniyle Koreli kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.