Güney Kore 3. Ulusal Türkçe Konuşma Yarışmasında "Yûnus" Rüzgarı

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde (HUFS) faaliyet gösteren Critical Foreign Languages ve Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde (BUFS) faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliği ile Güney Kore 3. Ulusal Konuşma Yarışması düzenlendi.

Etkinlik Büyük Şair'in vefatının 700. yılı anısına T.C. Cumhurbaşkanlığı ve UNESCO tarafından “2021 Yunus Emre Yılı” vesilesiyle Yunus Emre teması etrafında düzenlendi.

HUFS ve BUFS’ta Türkçe öğrenen öğrenciler öncelikle zorlu yarı finallerde yarışarak ön elemeyi geçtiler ve 12 öğrenci finalde yarışamaya hak kazandı.

Yunus Emre ve Türkçe Yılı’na özel olarak belirlenen konu çerçevesinde yarışmacılar, temel ve yüksek olmak üzere iki kategoride Yunus’un hayatı ve edebi eserleriyle ilgili konuşmalar yaptı.

Türkiye'nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin'in açış konuşmasıyla başlayan etkinliğe 80'e yakın öğrenci çevrim içi katılarak Kore'deki Türkçe festivalinin keyfini çıkardı. Seul YEE’den Oh Chong-Jin’in moderasyonluğunu yaptığı yarışmanın jürisinde ise Büyükelçi Erçin’in yanı sıra Seul Eğitim Müşaviri Esin Tezbaşaran, Seul YEE Eğitim Sorumlusu Özgür Can Yıldız, Prof. Dr. Engin Uzun, Prof. Lee Nana ve Prof. Yang Min-Jee yer aldı.

Etkinliğe ayrıca Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yoon Yeong-Soo, Seul THY Müdürü Mehmet Gürülkan, Seul Ticaret Müşaviri Münir Oğuz, Askeri Ataşeler Abdullah Sağır ve Utku Keskin de katıldı.

Ocak ayında yüz yüze olarak düzenlenmesi planlanan ödül töreninde; yarışmanın birincilerine Türk Hava Yolları ile Seul-İstanbul gidiş-dönüş uçak bileti, ikinci ve üçüncülerine ise para ödülü ile birlikte katılım sertifikaları takdim edilecek.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) Mezunlar Derneği iş birliği ile IV. Türkçe...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Özel Yabancı Diller Eğitim Merkezi (CFL) ve Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü...

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve insan hayatını, doğasını dünyanın dört bir yanından önemli dağ filmlerini bir araya...