Türkçe Konuşma Yarışması’nın Kazananları Ödüllerine Kavuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Özel Yabancı Diller Eğitim Merkezi (CFL) ve Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen Güney Kore 3. Ulusal Türkçe Konuşma Yarışması’nın kazananları ödüllerine kavuştu.

2021’in “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesi ve bu özel yılı UNESCO’nun anma yıldönümleri arasına alması münasebetiyle 3. Türkçe Konuşma Yarışması Yunus Emre teması ve “Kore Türkçe Konuşuyor” sloganıyla çevrim içi olarak düzenlenmişti.

Yarışmanın ödül töreni ise T.C. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. In-chul Kım, Büyükelçilik Müsteşarları Ömer Çelikkol, HUFS Dekanı Yong-woong Lee, CFL Müdürü Eung GU Lee, Seul Ticaret Müşaviri Münir Oğuz, Türk Hava Yolları (THY) Seul Ofisi Müdürü Mehmet Gürülkan, akademisyenler ve yarışmada dereceye giren öğrencilerin katılımlarıyla HUFS Sky Lounge Salonu’nda gerçekleştirildi.

Yarı Final ve Finalde Kıyasıya Rekabet

Güney Kore’deki Türkçe Bölümü öğrencileri yarışmada başarılı olabilmek adına ilk olarak ön elemelerde, sonrasında da finalde kıyasıya bir rekabet sergiledi. 12 öğrencinin finalde yarışmaya hak kazandığı heyecan dolu etkinlikte adaylar Türkçe becerilerini Yunus Emre’nin hayatı ve edebi kişiliği hakkında konuşmalar yaparak sergiledi.

Yarışmanın Büyük Ödülü Türkiye Seyahati

Yunus Emre ve Türkçe Yılı’na özel olarak belirlenen konu çerçevesinde yarışmacılar, temel ve yüksek olmak üzere iki kategoride yarıştılar.

Yunus Emre’nin bilgiye ve ilime bakış açısını başarıyla yorumlayan Yeji Kim temel seviyede; onun insanlığa ve sevgiye bakış açısını aktaran Gayeon Han ise yüksek seviyede birinci olarak büyük ödüle ulaşan isimler oldular.

Her iki kategorinin birincileri 2022 yılı içerisinde diledikleri zaman kullanabilecekleri gidiş-dönüş Türkiye uçak biletlerini mutlulukla teslim aldılar.

Temel seviye ikincisi Dabin Kim, üçüncüsü Garam Oh ve yüksek seviye ikincisi Jung Ju-Hyung ve üçüncüsü Ha-Jeong Jo ise elde ettikleri derecelerle çeşitli burs destekleriyle ödüllendirildiler.

Yunus’un Sesi Bu Kez Kore’den Yükseldi

Ödül merasiminin ardından Haegeum, Gayageum gibi geleneksel Kore enstrümanları ile sanatçılarından oluşan bir müzik grubu misafirlere unutulmaz bir müzik ziyafeti de verdi.

Yarışmanın birincileri Yunus Emre'nin "Bana Seni Gerek Seni" adlı şiirini Türkçe ve Korece olarak seslendirdiler.

Ardından; Yunus Emre’nin Selahaddin Pınar tarafından bestelenen “Ben Yürürüm Yane Yane” isimli şiirini yeniden yorumlayarak dinleyenlere hoş bir sürpriz yapan Koreli sanatçılar, vefatından 700 yıl sonra Yunus Emre’nin sesine yeniden nefes oldular.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) Mezunlar Derneği iş birliği ile IV. Türkçe...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde (HUFS) faaliyet gösteren...

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve insan hayatını, doğasını dünyanın dört bir yanından önemli dağ filmlerini bir araya...