Küresel Kültür Programında Ebru Atölyesi Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile düzenlenen Küresel Kültür ve Eğitim Programı kapsamında Geleneksel Türk El Sanatları Atölyesi gerçekleştirildi.

 

HUFS Songdo Kampüsü Uluslararası Eğitim Merkezindeki etkinlikte Ebru sanatçısı Hikmet Kadir Bozok tarafından geleneksel Türk el sanatları hakkında bir sunum yapıldı ve katılımcıların “ebru”yu deneyimleyebileceği bir atölye de düzenlendi. Atölyede el sanatları hakkında bilgi verilirken, katılımcılar ebru sanatının tekniklerini öğrenerek kendi ebrularını yapma şansı yakaladılar.

 

15 Haziran’dan bu yana pandemi şartlarına rağmen devam etmekte olan programın Türkiye ayağında yer alan etkinlik, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 

Türk geleneksel el sanatlarından ebru ile tanışan katılımcılar, kendi elleriyle ebru baskılı yelpazelerini yaparak atölyeye dair bir hatıranın da sahibi oldu.

 

Yeonsu-gu şehri sakinleri için düzenlenen ve 30 katılımcı ile devam eden program, Covid-19 salgınına karşı ateş kontrolü ve sosyal mesafe kuralları gibi önlemlerle sürdürülüyor. “Türkiye-Orta Asya-Moğolistan Kültür ve Eğitim Seminerleri” 15 Eylül'e kadar HUFS Uluslararası Eğitim Merkezi Songdo Kampüsü'nde devam edecek.  

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile...

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...