Songdo Küresel Kültür ve Eğitim Programının İkincisi Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo Kampüsü Uluslararası Eğitim Merkezinde Küresel Kültür ve Eğitim Programı Türkiye Özel Haftası gerçekleştirildi.

 

Türk tarih, dil, kültür ve sanatına dair özel olarak hazırlanan seminerlerin Güney Koreli katılımcılarla buluştuğu bu kültür ve eğitim programı, HUFS Songdo Kampüsü'nde düzenlendi.

 

Programın Türkiye ayağı, Seul Yunus Emre Enstitüsünden Prof. Oh Jong-jin’in Türkiye ile ilgili sunumu ve konuşması ile başladı.

 

Katılımcılar sonraki günlerde Ebru Sanatçısı Kadir Hikmet Bozok’un ebru atölyesi ile geleneksel Türk sanatlarından birini de deneyimleme fırsatı elde ederken Türk edebiyatının birçok önemli eserini Koreceye Prof. Nan-ah Lee de Türk edebiyatı ve müzeleri üzerine özel bir seminer verdi.

 

Ayrıca Özgür Can Yıldız tarafından katılımcılara günlük kalıpları ve Türkiye’ye seyahat esnasında ihtiyaç duyulabilecek önemli ifadeleri içeren özel bir Türkçe atölyesi de gerçekleştirildi.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...