Seul’de Yunus Emre Enstitüsü Tanıtım Yemeği Gerçekleştirildi

Yazıcı-dostu sürüm

Geçtiğimiz Ocak ayında faaliyetlerine başlayan Seul Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Seul Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Rektörü In Chul Kim, Azerbaycan Seul Büyükelçi Yardımcısı Vagif Jafarov ve pek çok öğretim üyesinin katılımıyla bir tanıtım yemeği gerçekleştirdi.

Büyükelçi Erçin: “Kore’deki tek Türk kültür merkezi Yunus Emre Enstitümüzdür”

Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Güney Kore’deki ilk ve tek resmî kültür merkezinin Yunus Emre Enstitüsü olduğunu belirtti. Erçin, “Enstitü’nün Güney Kore’de faaliyetlerine başlamasını çok önemli buluyoruz. Yüzyıllar önce Orta Asya’da yakın komşular olarak yan yana yaşayan Güney Kore ve Türkiye’nin tarihten gelen kültürel benzerlikleri bulunuyor.” İfadelerini kullandı.

Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Rektörü In Chul Kim ise, dünyanın birçok noktasında Türkiye’yi temsil eden Enstitüye ev sahipliği yapıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Güney Kore ve Türkiye, tarihten gelen kardeşliklerini bu Enstitüde gerçekleştirilecek faaliyetler ile daha da ileri bir seviyeye taşıyacaktır.” diye konuştu.

Koreli öğrencilerden “Harmandalı” sürprizi

Etkinlikte Türkoloji bölümü 1. sınıf öğrencileri Ege yöresine ait geleneksel zeybek oyunu “Harmandalı” ile sahne aldı. Öğrencilerin performansı büyük beğeni toplarken Büyükelçi Erçin, dans gösterisi sergileyen dört öğrenci ve eğitmenlerine Türk Hava Yolları sponsorluğunda Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti hediye edileceğini açıkladı.

Yılda 1200’den fazla kültür-sanat faaliyeti

Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak ve Türkiye ile irtibatlı, Türkiye'ye ilgi duyan insanların sayısını artırmak anacıyla 2009 yılımda kurulan Enstitü, 10. yılını kutladığı şu günlerde 48 ülkede 58 kültür merkezi ile dünya genelinde yılda bin 200’den fazla faaliyet gerçekleştiriyor.