Türk Kahvesi Güney Korelilerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin yurt dışındaki “kültür elçisi” Yunus Emre Enstitüsü (YEE), ülkemizin kültürel değerlerini farklı coğrafyalara taşımaya ve tanıtmaya devam ediyor.

Enstitü, 2019 yılından bu yana faaliyet gösterdiği Güney Kore’de Türk kültürünün tanıtılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yönde atılan adımların en yenisi “Türk Kahvesi Güney Kore’de” projesi olurken proje kapsamında Türk kahvesi Kore’de menülere girdi.

Türk Kahvesinin Güney Kore'deki Yolculuğu Başladı!

Seul YEE ile Güney Kore'nin önemli zincir kafe markalarından BeBridge iş birliği; T.C. Seul Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları Seul Ofisi, Arzum Okka ve Kütahya Porselen'in destekleri ile Türk kahvesi, Güney Korelilerle buluştu.

Proje; Seul genelindeki 23 şubesinde dünyanın birçok bölgesinden farklı içecekleri menüsünde bulunduran BeBridge ile Seul YEE arasında imzalanan bir mutabakat metni ile başlatıldı.

Türk kahvesi makineleri Arzum Okka, fincanları ise Kütahya Porselen destekleri ile sağlanırken Türk kahvesinin orijinal tadının Kore’de yakalanabilmesi adına çeşitli eğitim programları düzenlendi.

Bir Aylık Özel Etkinlik

Projenin ilk bir ayında bazı özel etkinlikler de gerçekleştiriliyor.  BeBridge şubelerinde Türk kahvesi sipariş ederek bu deneyimini sosyal medyada paylaşanları çekiliş ile 5 kişiye İstanbul-Seul gidiş-dönüş uçak bileti, 5 kişiye Türk kahvesi fincan seti, onlarca hediye kuponu ve daha birçok hediye bekliyor. 

BeBridge şubelerine özel olarak baklava ile birlikte servis edilen Türk kahvesi, satışa sunulduğu ilk günlerden bu yana yoğun bir talep taleple karşılarşırken, yüzlerce kişi etkinlik dahilinde yaşadıkları Türk kahvesi deneyimlerini fotoğraf ve videolar aracılığıyla sosyal medyada paylaşmaya devam ediyor.

Kore’de Türk Kahvesi Tanıtımları Sürecek

Osmanlı İmparatorluğunda başlayan ve buradan Avrupa'ya yayıldığı bilinen kahve kültürünün Güney Kore'de tanıtılması adına benzer faaliyetlerin Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde, farklı kurumlarla iş birliği halinde 2022 yılı içerisinde sürdürülmesi planlanıyor.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) farklı kurumların iş birliği ile Türk kahvesinin Güney Kore’de tanıtılması adına...

Türk kahvesinin Güney Kore'deki yolculuğu başlıyor!

Kore'nin önemli zincir kafe markalarından BeBridge ile...