Güney Kore’de Yeni Dönem Çevrim İçi Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Geçen yılın yaz aylarından itibaren küresel salgına karşı alınan tedbirler sebebiyle yüz yüze Türkçe derslerine ara veren Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE), üçüncü dönem çevrim içi Türkçe kurslarına geçtiğimiz hafta başladı.

 

Salgın sonrası dönemde faaliyetlerine dijital ortamda devam eden Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kursları Güney Kore’de de yoğun ilgi görüyor.

 

Güney Kore’nin Farklı Şehirlerinden Başvuru

 

Üçüncü dönem çevrim içi Türkçe kursunda derslere iki ayrı grupta temel seviyede başlanırken kurslara Seul’un yanı sıra; Busan, Jeonju, Paju ve Suwon gibi diğer şehirlerden de pek çok kursiyer katılım sağlıyor.

 

Canlı olarak gerçekleştirilen derslerde kursiyelerin dört temel dil becerisinin geliştirilmesine yönelik etkinliklerin yanı sıra başta Zenginleştirilmiş Dijital Kitap olmak üzere Enstitü tarafından hazırlanan yardımcı materyallerin tümünden faydalanılıyor. Bununla birlikte A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde hazırlanan yeni video içerikleri ve Enstitünün Youtube sayfasında yayınlanan dijital modüller de Türkçe öğretimine katkı sağlıyor.

 

Başarılı Öğrencilere Türkiye Bileti

 

Tüm bunların yanında kurs bitiminde düzenlenecek olan sınavda başarılı olan 2 kursiyere, Türk Hava Yolları Seul Ofisinin katkılarıyla gidiş-dönüş Güney Kore-Türkiye uçak bileti hediye edilecek. Böylece kursiyerler emeklerinin karşılığında Türkçeyi ve Türkiye’yi daha yakından deneyimleme fırsatı da elde etmiş olacak.

 

Türkiye ve Türkçeye olan ilginin günden güne artmakta olduğu Güney Kore’deki bu talebe Seul Yunus Emre Enstitüsü, gerek yüz yüze sınıflar gerekse çevrim içi kurslarla cevap vermeye devam edecek.

Diğer Etkinlikler

Güney Kore’de Yunus Emre Enstitüsü bünyesindeki Türkçe kursları tüm hızıyla devam ediyor.

Enstitümüzün 2019 yılından...

Güney Kore’de Türkçeye olan ilgi artıyor! Salgının etkisiyle dijital mecralardaki Türkçe eğitim faaliyetlerine hız...

Türkiye’nin Güney Kore’deki tek resmi kültür merkezi olan Seul Yunus Emre Enstitüsünde çevrim içi Türkçe kursları devam...

Türkiye’nin Güney Kore’deki tek resmi kültür merkezi olan Seul Yunus Emre Enstitüsünün ilk çevrim içi Türkçe kursları...