Seul’de IV. Türkçe Konuşma Yarışması Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) Mezunlar Derneği iş birliği ile IV. Türkçe Konuşma Yarışması düzenlendi. 9 Aralık Cuma akşamı, HUFS Obama Hall'de final yarışmasının açış konuşmalarını TC Seul Büyükelçisi Murat Tamer, HUFS Rektör Yardımcısı Jang-Yeop ve Türçe ve Azarbaycanca Bölüm Başkanı Prof. Chong Jin Oh yaptılar.

Programda temel ve orta seviye gruplar ayrı kategorilerde serbest konuşma gruplarını icra sanatçıları. İki kategoride de alıcı alana ödül verildi. Programın ana sponsoru Türk Hava Yolları Seul Ofisi Müdürü Mehmet Gürülkan birincilere Türkiye'ye gidiş dönüş bileti takdim etti. İkinci ve üçüncülere para ödülleri Eğitim Müşaviri Esin Tezbaşaran, Kültür Müşaviri Büşra Karatepe, Ticaret Müşaviri Münir Oğuz ve HUFS Mezunlar Derneği Başkanı Cheon Bugi tarafından verildi.

Gecede ayrıca öğrenciler arasında çekiliş yapıldı ve çeşitli ödüller de dağıtıldı. Güzel Sanatlar Bölümü öğrencilerinden oluşan Yankı dans grubu Türk halk danslarıyla ve Türkoloji kitaplarıyla de şarkılarıyla geceye renk kattı.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Özel Yabancı Diller Eğitim Merkezi (CFL) ve Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde (HUFS) faaliyet gösteren...

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve insan hayatını, doğasını dünyanın dört bir yanından önemli dağ filmlerini bir araya...