Enstitümüz ile Akdeniz Enstitüsü Arasında İş Birliği Anlaşması

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile Türkiye, Güney Kore ve diğer Akdeniz ülkeleri arasındaki ortak araştırma, akademik çalışma ve uzman değişimi programlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü bu anlaşma çerçevesinde düzenli akademik değişim programlarıyla ortak faaliyetler düzenleyerek özellikle Covid-19 pandemisi sonrasında kültürel projelere de hız kazandırmayı planlıyor.

Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü Hakkında

Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü, 1997 yılında Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde, Akdeniz coğrafyasına bulunan ülkeler üzerine çalışmalar yapmak ve bu ülkeler ile Güney Kore arasındaki akademik ilişkileri güçlendirmek amacıyla Güney Kore Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir araştırma birimi olarak kurulmuştur.

Enstitünün temel amacı, Akdeniz bölgesinin siyasi sistemleri, ekonomisi, tarihi, kültürü ve toplumu üzerine araştırmalar yapmak ve bu çalışmaları Kore'nin sosyal ve akademik ihtiyaçlarına uygun hale getirmektir.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği...

Enstitümüz tarafından “Türkiye Staj Programı Sertifika Töreni” gerçekleştirildi.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği...