Üniversite Öğrencilerine Yönelik Türkiye Tanıtım Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022 tarihinde önümüzdeki eğitim döneminde birinci sınıfa başlayacak olan çiçeği burnunda üniversite öğrencilerine yönelik Türkiye tanıtım programı düzenlendi.

Programa Hankuk Yabancı Çalışmalar Üniversitesi Ekonomi, Elektronik – Fizik, İstatistik, İskandinav Dilleri, Vietnam Dili, Dil Bilimi, Alman Dili ve Edebiyatı, Hint Dili ve Edebiyatı, Dil-Ticaret ve Japonya Çalışmaları bölümlerinde toplam on iki birinci sınıf öğrencisi katıldı.

Covid-19 tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen etkinliğin ilk bölümü Yunus Emre Enstitüsünün Güney Kore ve diğer tüm merkezlerinde gerçekleştirdiği etkinliklerin anlatıldığı bir sunumla başladı.

Programın ikinci bölümü ise Müsteşar Ömer Orhun Çelikkol’un ev sahipliğinde T.C. Seul Büyükelçiliğinde gerçekleştiridi. Çelikkol, Türkiye ve Güney Kore ilişkilerini tarihi, siyasi ve ekonomik olarak ele alan konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Katılımcıların hem Türkiye ile ilgili merak ettiklerini sorma hem de gelecek planlamalarında Türkiye’yi konumlandırma konusunda fikir alışverişi fırsatı buldukları soru-cevap etkinliğinin ardından program, T.C. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin’in katılımıyla Büyükelçilik birimlerinin ziyaret edilmesi ve hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği...

Enstitümüz tarafından “Türkiye Staj Programı Sertifika Töreni” gerçekleştirildi.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği...