Türkiye, 5. Uluslararası Ulju Dağ Film Festivali’nde!

Yazıcı-dostu sürüm

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve insan hayatını, doğasını dünyanın dört bir yanından önemli dağ filmlerini bir araya getirerek anlatmayı amaçlayan Uluslararası Ulju Dağ Film Festivali Türkiye’nin de katılımıyla gerçekleştirildi.

5. Ulju Dünya Dağ Film Festivali’nin “Uluslararası Yarışma” bölümüne 76 ülkeden 526 film katılırken 18 ülkeden 26 film finale yükselmeye başardı. Festival yönetimi bu yılki etkinlik süresince “özel gösterim programı” dahilinde toplam 43 ülkeden 128 filmin sinemaseverlerle buluştuğunu duyurdu.

Festivali, bu yıl Covid-19 pandemisi sebebiyle dijital ortamda ve arabalı sinema yöntemleriyle izleyicilerin karşısına çıkarken Ramazan Kılıç'ın yönetmenliğinde çekilen ve Türkiye adına festivale katılan "Servis", bir hafta boyunca dijital olarak Güney Kore’deki izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Yurt dışındaki yönetmenlerle çeşitli çevrim içi bağlantıların da yapıldığı festivalde, sosyal mesafe kuralları dahilinde çevrim dışı seminer ve söyleşi programları da gerçekleştirildi.

5. Ulju Dağ Film Festivali'nin yarışma bölümünün kazananları ise şu şekilde: Hayatı dağlarda geçirmek ve doğayla kucaklaşmak temalı “Ve Akşam Yaklaşıyor” büyük ödülü kazanırken jüri tarafından “Hislerimize ve hayatımıza dokunan bir film” olarak nitelendirildi. Ayrıca Jüri Özel Ödülü, Macera Ödülü ve Jüri Gençlik Özel Ödülü gibi çeşitli kategorilerde de ödülleri sahiplerini buldu. Jüri, bu yılki yarışmanın değerlendirme sürecinde en önemli etkenin zihnimizi harekete geçiren şeylerin olduğunu belirtti.

Son olarak festival yönetimi, “Bu yılki festivalde sunulan eserlerin ortak noktası 'Doğa, Ben ve Biz’ idi. Umarım bu festival sayesinde, doğada yarattığımız tahribatı ve insanın varlığını düşünme fırsatımız olur.” açıklamasında bulundu.

Festivali aşağıdaki bağlantıdan seyredebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=vIezSNwDBYo&ab_channel=%EC%9A%B8%EC%A3%BC%EC%84%B8%EA%B3%84%EC%82%B0%EC%95%85%EC%98%81%ED%99%94%EC%A0%9CUMFF

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) Mezunlar Derneği iş birliği ile IV. Türkçe...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından Özel Yabancı Diller Eğitim Merkezi (CFL) ve Akdeniz Araştırmaları Enstitüsü...

Seul Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde (HUFS) faaliyet gösteren...

2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı çerçevesinde; Seul, Tokyo, Nursultan ve Kuala Lumpur’daki Yunus Emre Enstitülerince “...