Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi ile Protokol İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği konusunda protokol imzalandı.

BUFS Rektörü Prof. Kim Hong-gu ve Enstitü Danışmanı Oh Chong-jin tarafından imzalanan protokol ile karara bağlanan “Stajyer Programı” kapsamında Güney Koreli öğrenciler Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türk Hava Yolları’nın (THY) destekleriyle çeşitli devlet kurumlarında staj yapmak üzere Türkiye’de staj deneyimi elde etme fırsatı yakalayacak.

T.C. Seul Büyükelçisi Ersin Erçin, Seul Eğitim Müşaviri Esin Tezbaşaran, BUFS Türkoloji Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerinin katılımlarıyla düzenlenen imza töreni sonrası, Büyükelçi Erçin, öğrencilere yönelik “Geçmişten Günümüze Türkiye – Güney Kore İlişkileri” konulu bir özel ders gerçekleştirdi.

2020 yılında T.C. Seul Büyükelçiliği ile Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) arasında imzalanan anlaşmaya istinaden iki farklı dönemde toplam 8 Koreli öğrenci stajlarını yapmak üzere Türkiye’ye gönderildi.

Söz konusu programın, Covid-19 salgınının henüz tam anlamıyla sonlanmadığı bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Kore arasındaki ilişkileri güçlendirmesi ve özellikle Kore’de yeni ve kalifiye Türkiye uzmanlarının yetişmesine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...

Enstitümüz tarafından “Türkiye Staj Programı Sertifika Töreni” gerçekleştirildi.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği...