Türkiye Stajyerleri Sertifikalarına Kavuştu

Yazıcı-dostu sürüm

Enstitümüz tarafından “Türkiye Staj Programı Sertifika Töreni” gerçekleştirildi.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği ile Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) arasında imzalanan ve karşılıklı stajyer değişimi ve iş birliği konuları kapsayan anlaşma çerçevesinde Türkiye'de staj yapan ilk Güney Koreli öğrencilere ve yeni dönem stajyerlerine belgelerinin verildiği tören HUFS Rektörlük Binasında düzenlendi.

 

Törende; programın ilk stajyerleri olarak Mart-Haziran 2021 tarihleri arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde stajlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

 

İkinci dönem stajyerleri olarak Eylül ayı içerisinde Türkiye’ye gidecek olan adaylara da kabul belgelerinin verildiği törene T.C. Seul Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ömer Orhun Çelikkol, Eğitim Ataşesi Esin Tezbaşaran, HUFS Rektör Yardımcısı KIM Hak-Tae, HUFS Dekanlarından JE Seong-Hoon JE ve LEE Yong-Wung ile THY Seul Ofisi Müdürü Mehmet Gürülkan katıldı.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ömer Orhun Çelikkol yaptığı açış konuşmasında, “Bir ülkeyi derinlemesine öğrenebilmenin en iyi yolu, o ülkeyi bizzat deneyimlemektir. Bu tür bir staj programıyla edindiğiniz tecrübe, hem sizlerin gelecekte çok daha iyi noktalara gelmesine hem de iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Bu sebeple, bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

HUFS Rektör Yardımcısı KIM Hak-Tae yaptığı konuşmada, “Pandemi sebebiyle öğrenci ve stajyer değişimlerinin çok azaldığı, birçok ülkeyle gerçekleştirdiğimiz programların askıya alındığı bu dönemde Türkiye ile Güney Kore arasında başarıyla düzenlenen bu programın töreninde yer aldığım için çok mutluyum. HUFS olarak bu tür projelere gerekli desteği vermeye devam edeceğiz.” dedi.

 

T.C. Seul Büyükelçiliği, Türk Hava Yolları ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla 2020 yılında imzalanan anlaşma doğrultusunda Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin iş birlikleriyle uygulanmaya başlanan Türkiye Staj Programı'na katılan stajyerler Bursa'da konaklama, yemek, gidiş-dönüş uçak bileti ve burs gibi imkanlardan faydalanıyor.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği...