T.C. Seul Büyükelçiliği ile Hankuk Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Seul Büyükelçiliği ile Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) arasında karşılıklı stajyer değişimi ve iş birliği konusunda bir niyet beyanı imzalandı.

 

Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Ersin Erçin ve HUFS Rektörü Prof. Kim In-cheol tarafından imzalanan anlaşma ile karara bağlanan “Stajyer Programı” kapsamında her yıl en az altı Güney Koreli öğrenci Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Türk Hava Yolları’nın (THY) da destekleriyle çeşitli devlet kurumlarında staj yapmak üzere Türkiye’de staj deneyimi elde etme fırsatı yakalayacak.

 

Söz konusu programın, tüm dünyanın COVID-19 salgını nedeniyle zor bir süreçten geçtiği bu dönemde, Türkiye Cumhuriyeti ile Güney Kore arasındaki ilişkileri güçlendirmesi ve özellikle Kore’de yeni ve kalifiye Türkiye uzmanlarının yetişmesine de büyük katkı sağlaması bekleniyor.

 

Stajyer değişim programı ile ilk etapta, HUFS’un çeşitli bölümlerinden Türkçe veya İngilizce yeterliği ve derslerindeki başarı ortalamasını sağlayan öğrencilerin 2021 yılı Bahar döneminden itibaren Türkiye’deki resmi kurumlarda görevlerine başlamaları öngörülüyor.

 

21 Ağustos 2020 tarihinde HUFS Seul Kampüsünde gerçekleştirilen imza töreninde Büyükelçi Ersin Erçin ve Rektör Kim In-cheol’ün yanı sıra; Müsteşar Ömer Çelikkol, Seul Yunus Emre Enstitüsünden Özgür Can Yıldız ve Oh Jong-jin, THY Seul Ofisi Müdürü Mehmet Gürülkan, HUFS Uluslararası İlişkiler Dekanı Yoo Na ve Türkçe-Azerbaycanca Bölümünden Rovşan İbrahimov ile Gökçe Mısırlı da hazır bulundu.

Diğer Etkinlikler

Seul Yunus Emre Enstitüsü, Yeonsu Belediyesi ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi (HUFS) iş birliği ile Songdo...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ve Hankuk University of Foreign Studies Freshman Academy iş birliği ile 10 Şubat 2022...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesinde faaliyet gösteren Akdeniz Araştırmaları...

Seul Yunus Emre Enstitüsü ile Busan Yabancı Araştırmalar Üniversitesi arasında, stajyer değişimi ve iş birliği...